Féltékenység, exbarátnő


A volt barátnőd szelleme már az elején éket verhet a legjobbnak tűnő kapcsolatba is, hogy aztán egyre kellemetlenebbül fojtogassa az embert. Nincs már jelen, de mégis számtalan helyről „üdvözölheti” párod. Fénykép album a polcon, telefonban egy régi sms, esetleg egy email, közösségi portálokon ismerősöd stb. Azt mondják jobb, ha a párod nem is tud az exeidről, mert ha mesélsz neki róla, akkor csak megkeseríti a mindennapjait, sőt, esetleg a tiédet is. Én az a fajta vagyok, aki nem tud titkolózni a kapcsolatban, bár ez nem számítana titoknak, én mégis mindenre válaszolok, ha érdekli a párom. Úgy gondolom egy már lezárt kapcsolatról, amiben már nincsenek érzések, csupán barátként-ismerősként tekintek rá, miért ne tudhatna?
Miért van az, hogy az emberek esetenként tartják a kapcsolatot volt kedvesükkel? Azért, mert azzal az emberrel hónapokat, éveket töltöttek, jól ismerték egymás szokásait, úgy-ahogy összecsiszolódtak, és bizonyos esetekben a kapcsolat végeszakadtával is megmarad a barátság. Miért is kellene megszüntetni azt? Persze nem azt mondom, hogy minden nap, találkozzanak, dumcsizzanak, mert az nem egészséges. Viszont néha összefutnak, beszélgetnek egyet azzal nincs baj szerintem.
Mi történik ha már zavaró az ex jelenléte?
Mielőtt az őrület határára tévednél, és felcsapnál detektívnek, próbáld érzelemmentesen, szemlélni a helyzetet.
A „gyakorlat” szerint az idő múlásával az új kapcsolat elmélyül, a régi pedig szép lassan megfakul, megritkul és végül teljesen elmarad. Ha ez mégis soknak tűnik, meg kell beszélni a dolgot a pároddal, és meg kell értetni vele, hogy nyugtalansággal tölt el, ha rendszeresen beszél a volt kedvessel.
Akkor van baj, ha kimondottan igényli az exével folytatott gyakori beszélgetést és kapcsolattartást. Ebben az esetben valószínüleg még nem zárta le azt a kapcsolatot, múltját. Ekkor érdemes elgondolkodni azon, hogy megéri-e ez a kapcsolat az erőfeszítéseket, az érzelmeket.

Ugyancsak kellemetlen lehet az elöl hagyott fényképalbum látványa. Bár, ha könnyen hozzáférhető helyen van, akkor nem igazán van ok aggodalomra, mert azt jelenti, hogy szívesen emlékszik a volt kedvesére, de már nem kötődik hozzá mélyen. Ha még fontos volna számára, akkor olyan helyre tenné, ahol valószínűleg nem férhet hozzá az új partnere.
Nem a legmegnyerőbb taktika, ha ilyenkor kiakadsz, féltékenykedsz. Őszintén mondd el mit gondolsz, de csak okosan.
Biztos vagyok benne, hogy minden kapcsolatban valamilyen formában jelen van a féltékenység az exxel szemben. Egy bizonyos szintig ez egészséges is. Viszont, ha meg vagyunk győződve arról, hogy párunknak nincsenek már érzelmei a volt párja iránt, akkor csak feleslegesen őrlődünk, rosszabb esetben kedvesünk agyára is megyünk viselkedésünkkel. Ez már viszont a kapcsolat rovására is mehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése