Mitől értékelne jobban a nő?


Általában a nőktől hallani, hogy a pasija így hanyagolja, úgy hanyagolja, milyen rossz ez neki, valamit kell lépni stb. Arról viszont ritkábban esik szó, hogy sok férfit bizony nem úgy értékel a párja, ahogy kellene. A papucs pasik ebbe belenyugodnak, aztán később vagy robbannak, vagy nem. Viszont mi van azokkal, akik nem hiszik magukat papucsnak és még is úgy érzik, hogy a fejükre van tojva?
 
Csak őszintén
A legelső dolog, hogy próbáljuk a problémát megbeszélni a párunkkal. Természetesen őszintén, ami jön. Nem ráförmedve, (meglehet ugyanis, hogy az egészet ő teljesen máshogy látja és eszébe sem jutott, hogy valami gond van) csak szép higgadtan. Legjobb, ha egy speciális helyzetet teremtünk. A mindennapi szokásos dolgok kellős közepén rukkolunk elő azzal, a szöveggel, hogy: „Beszélnünk kell”. Ezzel egy extrém, meglepetés helyzetet teremtünk, amivel jelezzük mondanivalónk komolyságát. Ezt a manővert próbáljuk egy határozott komoly fejjel végrehajtani, még ha zavarában el is mosolyodik, és megkérdezi, hogy: „Mi ez a komolyság Zolika?” Jajj ilyenkor az embernek kedve lenne felröhögni, hogy: „Hahahaa majd rájössz Szivem!” Nem szabad, továbbra is határozottan kell viselkedni. Esetleg megfogni a kezét, szemébe nézni és elmondani az elejétől kezdve mi is bánt minket. Így elérjük azt, hogy még valami nagyon fontos teendőjét is félretéve figyelmesen hallgassa végig monológunk. Aztán innentől már kétesélyes a dolog. Ideális esetben, meglepődik a dolgon és megpróbál változtatni a viselkedésén, aztán hepi lesz minden. A másik eset, (és sajnos az esetek többségében) mikor figyelmesen végighallgat (legalábbis úgy tesz), de nagy ívbe szarik az egészre és minden megy tovább, ahogy azelőtt.
 
Vedd lazábbra
Az első komoly kis beszélgetés után lehet még próbálkozni, de valószínű nem lesz eredménye. Ezután kénytelenek leszünk taktikához folyamodni. A bekezdés címe igazából az is lehetne, hogy: Szard le egy kicsit. Magyarul, amiket eddig megtettél neki alapból, azt ne tedd meg. Azokról a dolgokról beszélek, amik nála már elvárás, viszont igazából szívesség. Ilyenek lehetnek: Kocsival viszed ide-oda, mivel ő körmöshöz megy, te kivasalod a kis ingecskéjét, ágyba reggeli, napi szál virág, lusta vacsit csinálni, ezért összedobsz neki valami finomat, megkívánta a dinnyét, lemész neki a zöldségesbe stb.. Szóval miután te elmondtad neki a bajod, és minden ilyen apró kis kedvességed, szívességed ugyanúgy elvár és hálátlanul vesz, tovább folytatva ezt már seggnyalásnak hívják. Virágnyelven meg papucs vagy. Az lenne a lényeg, hogy rájöjjön menyi mindent teszel érte. Mennyit adsz bele ebbe a kapcsolatba. Ez a „szard le” taktika kicsinyesnek, gyerekesnek tűnhet, sőt már alapból az, hogy egy felnőtt embernek trükkökhöz kell folyamodni, ahhoz, hogy a problémákat meg tudják oldani a barátnőjével. Viszont ne feledjük, a nők hiába is tagadják, ők azok, akik leginkább praktikáznak velünk. Mi meg max. felvesszük a kesztyűt.
 
Tedd kicsit a háttérbe
Attól függetlenül, hogy marhára zavar a dolog, nem kell mindig ezen agyalni, főleg nem kell folyton ezzel csesztetned. Tedd takarékra a nagy érzelmeket és törődj kicsit magaddal. Menjél edzeni, sportolni, haverokkal sörözgetni. Nem kell mindig egymás nyakán lógni. Miért ne lehetne külön bulizgatni néha? Aztán vagy félre áll a szája, vagy nem. Told fel egy kicsit az önbizalmad. Sok csajnak kellenél még rajta kívül, ha esetleg mégsem, akkor hitesd el vele. Persze azért nem kell ál sms-eket küldözgetni magadnak, elég, ha nem hanyagolod el magad, belövöd a sérót, megborotválkozol, sűrűbben kapsz fel valami jobb szerkót. Nem kell mindig a szürke egeret játszani. Csinálj magadnak saját programokat, látni fogja, hogy nem csak TI léteztek, hanem igenis van olyan, hogy csak TE. Biztos, hogy nagyobb lesz a tisztelet és jobban fogja értékelni az együtt töltött órákat. Lényeg az, hogy büszke legyen arra, hogy Te vagy pasija.
 
Flört?
Sokan ilyen helyzeteket úgy próbálnak megoldani, hogy féltékennyé próbálják tenni a partnert. Szerintem ez ritkán jön be, max. csak a filmekben. Alapból egy átlátszó dolog, ha meg túlzásokba esünk, pont fordítva fog elsülni. Lehet próbálkozni, simán el tudom képzelni, hogy vannak olyan.. csajok akiknek ez kell, hogy rádöbbenjenek mennyire fontosak vagyunk nekik. Bár szerintem ebben szerepet játszik egy kis birtoklási vágy is, tehát az egész kb. a szarnak egy pofon.
 
Számomra kifejezetten idegesítő, hogy nem elég valakivel leülni őszintén beszélni, hogy történjen valami változás, és ez nem csak a tiniknél, fiatal korosztálynál van így. Sajnos sok felnőtt sem képes értelmesen megoldani a problémáit. Ha fontos nekünk a partner ilyen esetekben sajnos rákényszerülünk a trükközésre, praktikákra, hogy elérjünk nála valamit. Nem állítom, hogy ebben csak is a nők lennének a hibásak, de az tény, hogy a kimeríthetetlen női praktikák mindig is léteztek. Ahelyett, hogy egyszerűen megoldanák a dolgokat, futnak 10 kört (tisztelet a kivételnek). Nekünk meg nincs más választásunk, mint valami kegyetlen határozottan odatenni magunkat, aztán, ha nem nyerő, akkor beszállunk a (néha már vicces) játékba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése