Papucsok és házisárkányok


Ne kifejezetten csak házasságokra gondoljunk mikor ezeket a fogalmakat említjük, szerintem nem kell ahhoz oltár elé állni, hogy egy férfi pipogya legyen a házsártos barátnője mellett. A „Vigyél körmöshöz, vigyél fodrászhoz, adjál pénzt szolira!” kategória is simán ide tartozik.
 
Véleményem szerint ahhoz, hogy egy férfi papuccsá váljon, kell egy házisárkány partner is. Ez a női parancsnok osztogatja az utasításokat a kiskatona pasinak, aki természetesen minden kérdés nélkül teljesíti azokat. A párkapcsolatban teljes mértékben a nő személyisége teljesedik ki, minden az ő elképzelése szerint történik. Sokkal egyszerűbben be tudja osztani idejét, mivel van egy hülye, aki megcsinál helyette mindent. Miért ne élvezné ki a helyzetet, ha van egy bábja, amit úgy mozgat, ahogy akar? Nekem is van olyan ismerősöm, aki ilyen kapcsolatban él. A férj 3műszakban melózik, mint egy állat, a feleségnek persze valami lájtos állása van. A pasas jár bevásárolni, oviba gyerekért, ő főz, mos, takarít. Előfordul, hogy hétvégén elhívják a régi haverok sörözni, de mit tud csinálni, az asszony nem engedi el. Azért uraim, kicsit nem túlzás ez?
 
Miért jó ez a papucsnak és miért a sárkánynak?
A sárkánynak ugye alapvetően azért jó, mert van egy balek férje aki eltartja, ráadásul lesi minden kívánságát. Ki ne élvezné? Bele se merek gondolni, hogy a hálószobában milyen harci parancsok vannak… „Lefetyel! Gyerünk-gyerünk, lök-húz, lök-húz! Pihenj!” Hát igen, nehéz a papucs élete… Egyébként simán el tudom azt is képzelni, hogy sok nő tart magának otthon egy ilyen férjet, jómunkásembernek, mellette meg valami fiatal, milf fanatikus suhanccal kufircolgat. Így bizony ki lehet bírni. Na, de miért jó ez a pipogya pasinak?
Valamilyen szinten biztonságban érzi magát, hogy van valaki mellette, nincs egyedül. Lehetséges, hogy képtelen lenne önálló életet élni, egy asszony segítsége nélkül. Ezen kívül semmi pozitívuma nincs szerencsétlennek, sőt ahogy a sárkány személyisége egyre inkább válik uralkodóvá, a pasié egyre inkább közönyössé. Ez egyre nagyobb feszültséghez, szorongáshoz is vezethet, ami valószínűleg egyszer utat tör magának. Tegye össze a kezeit az asszony, hogy a férje ne egy agresszív állat alakját vegye fel. Egy szimpla megcsalálsnak ezek után még örülhet is.
 
A fiatalabb korosztály már egész kis gesztus, vagy cselekvés után papucsnak ítél meg valakit. Általában azok a szinglik dobálják sűrűn az ilyen megjegyzéseket, akiknek lövésük sincs, hogy milyen egy komoly kapcsolat. Mikor a férfi egy kicsit is alkalmazkodik kedveséhez, az már balfasznak számít. Neveltetés kérdése, vagy még mindig a társadalmi elvárások? Miért ne szerethetne főzni, vasalni, bevásárolni, kertészkedni, egy férfi? Szerintem abszolút nem itt dől el a balekség kérdése. Egy férfi inkább férfi, ha 3 nője van, mint mikor képes elvégezni bármilyen házimunkát? Persze mindenki saját maga döntse el mit is gondol papucs dolognak. Véleményem szerint egy kapcsolatban az ideális az, mikor a dolgokat a felek közösen beszélik meg, közösen döntenek. Mégis, ha választani kell, a férfi legyen a dominánsabb, és ha bármi gond van, ő legyen az utolsó aki összeroppan.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése