Mozi, film, csajok


Általában a nők kedvenc kategóriája a vígjáték. (persze a romantikus, szerelmes dráma, vagy éppen a táncos-énekes filmek is roppantmód kedveltek a hölgyek körében) Azon belül is a romantikus a favorit. Ugye ezekre szokták mondani, hogy csajos filmek. Néha még tudnak is okozni pár kellemes órát. Azt viszont már elég nehéz elviselni, hogy minden második este a Szex és New York és hasonló kaliberű remekműveket kelljen végignézni. Érdekes, hogy mi rászánjuk magunkat a csajokkal a vígjátékokra, de ők egyből elkezdenek hisztizni, ha a filmben egy Statham féle karakter játszik. Moziba barátnőmmel eddig csak mesét néztem, bár úgy vagyok vele, hogy már tökmindegy milyen film lesz, csak mozizzunk együtt…Persze ott az igazán a látvány a fontos. Egy vígjáték otthon is ugyanolyan élményt nyújt, de ezt magyarázzuk meg a csajoknak. Meg kell hagyni, egy részük azért szereti a horrort. Aztán érjük be ennyivel. Néhanapján megnézhetünk együtt egy nagyon lájtos ijesztgetős thrillert. Ez van.
Azt nagyon bírom, mikor a csajok beskatulyázzák a filmeket.
- Ez nagyon jó, 10 Oscart kapott, tényleg iszonyat jó színészi alakítások vannak benne, neked is tetszeni fog.
- Mi a címe?
- Gyűrűk ura.
- Úúh… Az ilyen szörnyes meg sárkányos. Azok szarok.
Hiába mondom, hogy nézzen meg belőle 10 percet és ha nem tetszik, kikapcsoljuk. Áááá őt nem érdekli. Érdekes, ha esetleg a barátnője véletlenül megnézett mondjuk egy ilyen Gyűrűk ura szintű filmet és ő mondja neki, hogy nézze meg, mert ő is utálja az ilyen filmeket, de ez tetszett neki, akkor tuti megnézi. Szóval vannak ilyen speciális esetek. Ilyenkor mondjuk mindig, hogy: Ugye megmondtam, hogy jó film. Ezután óvatosan kell adagolni neki a gyöngyszemeket. Megmondom őszintén, az új Batman-t már 1 éve próbálom a barátnőmnek ajánlgatni. Hiába Heath oscar díja, hiába a jó trailer, ez a Batman név nem a legmegnyerőbb a csajoknál. Rányomta bélyegét az első részek röpködő csodadenevérembere. Pedig az új egy kiváló alkotás.
 
Komolyan mondom néha már azon kapom magam, hogy nagy izgalommal figyelem, ahogy Miki Nóráéknál bujkál, miközben Vili bácsi nagy vidáman sört bont a konyhában. Ez mi?! Nem is szeretem a Barátok köztöt. Legalábbis nem akarom szeretni. Tudom, hogy egy nulla sorozat, nulla történettel, de mégis. Valami van benne, ami leköti az embert. Merem állítani, hogy azok a férfiak, akik Barátokat néznek, 90%át a párjuk szoktatta rá. Ilyen szarokra szoktatnak minket, bezzeg a jó kis látványos akciófilmeket semmi pénzért nem néznék meg velünk. Vészhelyzet, Jóban rosszban, Esmeralda sorolhatnám még. Esmeraldát pédául ismétlik a Story tv-n. Barátnőm nézi pár napja. Először kiröhögtem… Most meg már ott tartunk, hogy engem is érdekel. Annyi jó sorozat van, persze, hogy a csajok nem Szökést, meg South parkot néznek. Született feleségek. Az a jó… Nem tudom hány férfi nézi a világon, de a Feleségek az a tipikus csajos sorozat. Vannak egyébként olyanok is amik simán élvezhetők együtt. Jó példa erre a Jóbarátok. Teljesen nemtől függetlenül elszórakoztatja a nézőt.
Nehéz a jó film kiválasztása az együtt mozizáshoz. Persze ez érdeklődési körtől függ. Viszont tényleg sok olyan van, ami nagyon jó és bárki is nézi, férfi, vagy nő, bármilyen stílust is szeret, tetszeni fog neki. A régi nagy klasszikusok. Legyetek jók ha tudtok, Brian élete, Lator, Napfivér Holdnővér, Gyalog galopp. Magyarok közül: Indul a bakterház, Árvácska, de nagyon sok van tényleg, sőt újabbak közül is születetnek kitűnő alkotások amikre érdemes menni moziba.A régebbiek pedig jók lehetnek egy közösen eltöltött tévézős estére. (Persze, ha csak barátnőnket szeretnénk meglepni, akkor a jólbevált csajos filmek közül válasszunk.)
 
Én sem szeretem az általánosításokat, főleg nem beskatulyázni a filmeket nemekre vonatkozóan. Nem mondom, hogy egy nő sem szereti az akciófilmeket, vagy a fantasyt. Biztos sokan vannak. Viszont úgy tapasztaltam, hogy általában a csajok nem cáfolják meg a fent leírtakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése