Nők és az internet


Az internet férfias dolog. Állították ezt sokan pár évvel ezelőtt, amikor még mondhatni a férfiak voltak többségben felhasználók körében. Viszont mára ez a dolog megváltozott és a nők rendesen felzárkóztak. Bizton állíthatjuk: a világháló trendi és uniszex. A csajok többségénél az internet kimerül a közösségi oldalakban. (Az oly sokat hallott mondat.) Ez igaz, de csak annyira, amennyire az, hogy a férfiak csak pornót néznek a neten. Csajszi délelőtt munkában, vagy a suliban felnéz fészbukra, közzé tesz pár alkalmazást, learatja a termést, megkukkantja az iwiwet, elolvassa mind a 30 vicces mélt amit küldtek neki, aztán csókolom. A kérdés az, hogy mi ezzel a baj? Miért hallani sokszor a férfiaktól, hogy a nők milyen hülyék, mert ők csak iwiw, májvip, fészbuk? Aztán még ezek a fickók állítják, hogy nagyok a női elvárások…
Az alapvető nemi különbségekből adódóan a nagy többségre igaz, hogy a férfiak férfias oldalakat látogatnak a csajok meg csajos oldalakat. Ez a való életben sincs másképpen. A pasik megveszik a meztelen nénis újságot, szerelnek, és autót tuningolnak, a nők meg sorozatokat néznek és sminkelik magukat. Persze nem meglepő, az sem, ha a férfi sminkeli magát és a csaj tuningol.  Miért járnak közösségi oldalakra? Csupán azért, mert szeretnek pletykálni. Ott mindenkiről van valami, ráadásul mindig van új infó. Egy új kép, megváltozott családi állapot, hát mennyire izgi már. Ennél jobb módszer manapság nincs arra, hogy a nő naprakész legyen pletyka téren. A netet mindenki ara használja, amire akarja. Munka, vagy szórakozás, bár sokszor a kettő együtt. Beírod a gugliba ami érdekel, aztán kijönnek a találatok. Mi azzal a gond, hogy a csajok a nőklapját, horoszkópot, meg a közösségi oldalakat bújják? Ráadásul ez még egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne olvasna utána valami olyan dolognak, ami érdekli és abszolút nem nőies. Mi meg a sportot, a pornót, meg az elektronikai témát részesítjük előnyben. Egyébként meg nem biztos, hogy az internetezőket kifejezetten nemek alapján szétbontani okos dolog. Ugyanis, ha csak a gyengébbik nem csoportján belüli korosztályokat nézzük, már nem stimmelnek az általánosítások. Például amíg egy 13 éves lány a Cosmo oldalát lesi, pár évvel később már a divat és a lakberendezés lesz neki fontos. Egy 50 éves nő meg nem biztos, hogy megelégszik a mindenféle csajos oldallal, ő inkább recepteket keres, meg mondjuk az egészséges életmódról olvas.
 
Ezzel kapcsolatban egy dolog lehet számunkra zavaró. Az, amikor a barátnő/feleség/ túlzásba viszi a folytonos netezést. Mikor már munkából hazaérve az első dolga az, hogy lecsekkolja ki lájkolja a reggeli bejegyzését, vagy mikor az embernek kedve lenne valamerre kiruccanni és az egyetlen ok, amiért az asszony nemet mond, az a délután 3-ra elkészülő virtuális süti kivétele a sütőből (Yoville). Hát bizony az tényleg idegesítő tud lenni. Viszont ilyenkor sem biztos, hogy megállja a helyét a „buta nők, mindig csak a fészbuk” általánosítás. Az ilyen esetekben valószínű más állhat a probléma hátterében.
 
Az úgynevezett női portálok, már rég feltérképezték, hogy a csajok általánosságban milyen témákról szeretnek olvasni. Attól függetlenül, hogy a sok csajos oldal a legtöbb férfi szerint baromság, (bár sok nő szerint is) van látogatottságuk, méghozzá nem is kevés. Miért várjuk el, hogy az internetet a nők csupa számunkra hasznos, vagy szórakoztató dologra használják? Ha a csajok a fészbukra buknak, azzal csak az az egy problémánk lehet, hogy nem mi találtuk fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése