Nők és a smink


Azt gondolom nincs az a férfi, aki odalenne az agyonvakolt, szétsminkelt arcú nőkért. Ugyanis pont az lenne a lényege a dolognak, hogy a természetes vonásokat kiemelje. Akkor mégis miért látunk annyi bohócnak festett nőt az utcán? Egyáltalán milyen a jó smink? 10 férfi közül 9 azt mondja, hogy a természetes lányokat részesítik előnyben. Tehát a sminkre vonatkozóan ez egy szolid kis festést jelent. Ne legyünk már képmutatók uraim. Érdekes, akkor miért van az, hogy ugyanez a 9 pasi, együltő helyében elfolyik, mikor éjjel 2kor megjelenik egy agyonsminkelt szőke cica a diszkóban. Azért csak csak… ugye? Hiába mormogják, hogy szőke picsa, túl sok a smink, ki van a segge. Ettől függetlenül egyik se mondana nemet.
Na, de maradjunk a sminknél. Szóval tapasztalatom szerint a férfiaknak a természetes megjelenés a nyerő. Nálunk ez azt jelenti, hogy:
 
  • Ne legyél olyan, mint reggel. Szép vagy meg minden, de azér valami festéket dobjál fel.
  • Ne vidd túlzásba, mer az meg kiábrándító.
  • Attól függetlenül, hogy nem viszed túlzásba, legyél szexi.
  • Legyél szexi, de ne túlságosan.
 
Meg kell hagyni, nincs könnyű dolguk a csajoknak. Azért ennyire egyszerűen talán nem lehet lerendezni ezt a témát. Az a meglátásom, hogy attól függően kell sminket választani, hogy éppen hová indul a hölgyemény. A boltba kenyeret venni ugye nem kell semmi extra. Ha valaki kifesti magát, azért, hogy 5percre lefuthasson egy üzletbe, hát ott már valami fanatizmus van. Természetesen ugyanezzel a maszkkal egy esti szórakozóhelyen teljesen jól megállja a helyét. Viszont egy állásinterjún már nem biztos, hogy pozitív benyomást kelt. Szóval ezt tényleg tudni kell eltalálni.
A legelrettentőbb példák, amik biztosan nem nyerők semmilyen alkalomra:
 
  • Teljesen kiszedett szemöldök helyén egy vékonyan meghúzott csík. – Az olyan kiábrándító.
  • Hajszíntől erősen eltérő színűre festett szemöldök. – Kiszeltündés.
  • Hófehér bőr-intenzív színek kombináció. – Ciccolina sztájl.
  • Túl sokféle szín használata. - Páva?
  • A rúzstól túlzottan eltérő színű szájkontúr. – Az a bizonyos anus mouthus típus.
  • Pattanásos, ragyás bőrre felvitt vastag alapozó, púder réteg. – Brr.
  • Szem teljesen körberajzolva ceruzával. – Haláli jó, vagy emó?
  • Túl erős, túl sok smink az arcon. – Egyszerűen csúnya.
 
A kedvencem, mikor egy csaj minden nap kifesti magát otthonra. Tökmindegy, hogy csak ő látja magát, vagy a szülei. Nem az a lényeg. A fontos, hogy jól ki legyen húzva szeme feketével, szájára jó sok rúzs legyen kenve. Ja igen, és emellé a legjobb ruha kompozíció a kinyúlt, lyukas susogós melegítő, egy kikopott XXL-es pólóval. Hát ez a kombó nagyon romboló tud lenni. Ugye a smink teljesen meg tudja változtatni az arcvonásokat. Aki minden nap kicicomázza az arcát, annak már szinte az a normális kinézet és a reggeli tükörkép meg csak egy árny, amit gyorsan el kell tüntetni. Milyen lehet az egy férfinak, mikor megismerkedik egy ilyen lánnyal és 2 héten át, az első randitól kezdve csak kisminkelve látja, majd egyik reggel elcsípi a festetlen, álmos tekintetét? Hát meghökkentő kis élmény az biztos. Nem tudom érdemes-e ilyen álarc mögé bújni hölgyeim, ráadásul a bőrre káros hatásairól nem is beszéltem.
Nem mondom azt, hogy otthonra ne fessék magát. Miért ne? Egy kis szempillaspirál meg max. egy csipetnyi szájfény. A férfiembernek ez már bőven elég. Csini kis barátnő, akire büszke lehet. Igazából a lényeg az egészben az, hogy a pasi látja, barátnője még otthon is ad magára. Nem hanyagolja el magát, akar tetszeni a párjának. Szerintem ez nagyon pozitív.
 
Lényegében a főbb példákat leírtam és azt is, hogy nekünk, férfiaknak mi tetszik. Viszont egy kérdést még érdemes lenne megválaszolni… Miért sminkelik magukat a nők?
Nem is tudom már hol olvastam, hogy a smink manapság már társadalmi elvárás. Erről lehetne vitázni, szerintem semmiképp nem elvárás. Sok nőtől azt hallom, hogy csak magának akar tetszeni. Egyáltalán nem érdekli, hogy az emberek mit gondolnak róla, csak és kizárólag önmaga miatt festi ki az arcát. Ugyan már… Létezik az, hogy egy nő órákat töltsön el a tükör előtt ülve, csak azért, hogy saját magának tetsszen? Érdekes, akkor a legtöbben otthonra miért nem festik magukat? Miért csak akkor, ha mennek valahova? Szerintem sokkal inkább másoknak akar tetszeni. Nagyon is számít neki, hogy az őt körülvevő emberek mit gondolnak róla. Lehetőleg pozitív visszajelzést vár, ami erősíti önbizalmát, jól esik neki. Nincs is ezzel baj, csak akkor ne azt mondják már, hogy maguk miatt. Ha még azt hallom, hogy jó benyomást akar kelteni, mert első randi, találkozó, színház, vagy akármi, azt mondom korrekt. Esetleg még azt el tudom képzelni, hogy vannak, akiknek tényleg jobban áll, ha általában feldobnak magukra egy is mázat, mert nem gondolják magukat szépnek. Ezért ezzel kompenzálják. Van, akinél a sminkelés egy mindennapos cselekvés, ami olyan megszokott, mint a fogmosás. Akad, aki csak szimplán unalomból szépíti ki magát. Végül is teljesen mindegy milyen erő vezérli a nőket, a lényeg az, hogy legyenek mértéktartók és mindig tudják, milyen helyzethez, milyen stílus illik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése